Programok Résztvevők Helyszín Jegyárak Kapcsolat Galéria
Color Arts Fesztivál

 

Június 2-22.

 
  Buszos idegenvezetés a ZalaVolán 8, 10 és 11-es jelzésű járatain.  
 


Júniustól a városrehabilitáció részeként, a Zala Volánnal együttműködve, egyesületünk egy felvételről szóló idegenvezetést tart az említett autóbuszjáratok vonalain. A néhol tréfás, ám várostörténetileg hiteles szöveg a járatok indulásakor kezdődik, és a kör végéig tart. Az utasok hasznos információkat (néha érdekes, korabeli pletykákat) tudhatnak meg azokról az útszakaszokról, és az ott található épületekről, melyeken a busz végighalad.

A szöveget Ecsedi Erzsébet és Farkas Ignác színművészek mondták fel. Az egyesület a történeti rész összeállításához Németh József: Egerszegi örökség; Káli Csaba: Zalaegerszeg az "ötvenes években" 1947-1956; Zalaegerszeg – Dokumentumok a város történetéből című könyveket használta fel, de régi újságcikkek, idősebbektől származó történetek is segítségünkre voltak.

június 13. (péntek)

 
Kiállítás 18:30 kiállítás és épület megnyitó  
 


Kiállítók: Agg Lili, Barta Bence, Dobri Anna, Gyenes-Júlia Boróka, Gyerák Petra, Kiss Ágnes Katinka, Karácsonyi László, Koller László, Lepsényi Imre, Monok Balázs, Pál Katja, Naomi Tattum, SZAF, Szentgróti Dávid, Tóth Norbert, Gombos Zsófi, Grubánovits Attila

Pszeudo-Dísz tér: Köbös farács - térinstalláció Pszeudo-tudományos kockológia 4 dimenzióban Mangliár László - Alkalmazott Művészeti Intézet WorkShopron Művészeti Csoport

Válogatás az Arcanum Nemzetközi Video- és Animációfilmes Fesztivál pályázatára érkezett filmekből

Szavazhatsz is!

Bővebben...

 
Színház 19:00 Paideia Theatre: Who the fuck is Kasi?  

Kasi

Találkozás Kassák Lajos verseivel.

Közvetítő: Torma Attila 
M.v: Kovács Péter

 

 

Bővebben...

 
Koncert 20:00 Anez  

Anez

Erős női ének, kompjúterek, elektronikus dobok, klasszikus ízt adó fafúvosok, felvett zajok és talált hangok. Mindez egy szokatlan szürreális hangzásvilágot, atmoszférát kölcsönöz az Anez zenekar dalainak.

Web: www.anez.hu
Facebook: www.facebook.com/ANEZzenekar
Youtube: www.youtube.com/ANEZbudapest
MySpace: www.myspace.com/ANEZmusic 


...Bővebben

 
Mozi 20:30 Charles Laughton: Night of the Hunter (93’)  

Night of the Hunter

Az avantgard hatásai a tömegfilmekre

Bevezetőt és a filmek után beszélgetést tart Szalóki László
(Film-Virage Kulturális Egyesület http://virage.blog.hu/)

A színész óriás Charles Laughton korának meghatározó figurája, első rendezése azonban akkorát bukott, hogy egyben az utolsó is lett. A kritikusok gyűlölték, a nézők is messze elkerülték. Változnak az idők.

Ma már minden valamire való filmtörténész és kritikus minden idők legjobb 10 amerikai filmje közt említi, és az internetes szavazásokon is előkelő helyen végez: kultfilm lett. A film igaz történeten alapul, a filmbéli testvérpárt üldöző, sorozatgyilkos ál-lelkész valóban létezett, ám nem a velőtrázó történet miatt futott be ilyen nagyszerű karriert A vadász éjszakája, hanem életigenlése, értékrendje, katartikussága, valamint a stílusok és műfajok mesteri ötvözése miatt. Bűnügyi film, film noir, melodráma, western, Grimm-mese és horror, eszköztárát illetően ráadásul a korai némafilmektől az avantgárdig sok helyről merít. Kötelező választás minden igazi filmbarát számára.

(1955)

Szereplők: Robert Mitchum, Shelly Winters, Lilian Gish

IMDB

 
Koncert 21:30 Tudósok  

Tudósok

A Tudósok napjaink legőrültebb szuper-gruppja: a mikrofonnál kegyetlen írónk és festőnk, a zenekar-alapító drMáriás énekel és fúj, jobbján Tövisházi Ambrus, a Péterfy Bori and Love Band kitőnő vezetője játszik billentyűs hangszereken, balján a Brains kiváló basszusgitárosa, Endrei Dávid nyomja a szédítő futamokat, míg a doboknál Jeli Gergely, a Duna-kanyar legjobb dobosa zúzza a bőröket.

A Tudósok olyan stílusteremtő zenekar, amely a megszokott zenei irányzatokat kikerülve, közhelyeit kiforgatva egy vérbeli kelet-európai kritikus, szórakoztató és katarzis-produktív zenei nyelvet alakított ki, amely egyszerre jazz és underground, funk és punk, világzene és avantgárd.

Linkek:

Facebook: https://www.facebook.com/tudosok
Tudósok albumok: http://tudosok.bandcamp.com/
Film a Tudósok zenekarról: Kelet-európai zombi http://vimeo.com/35007932

Bővebben...

 
Mozi 22:30 Alejandro Jodorowsky: El Topo - A vakond (125’)  

El Topo

A szürrealizmus mindig is kedvelt ihlető forrás volt a tömegfilmekben. Igazi szürrealista nagyjátékfilm azonban kevés született. A vakond (El Topo) rendezője tán a filmtörténet egyetlen, következetesen szürrealista rendezője, hipnotikus képekben tobzódó filmjei az autokrata zseni avantgárd iránti elkötelezettségéről árulkodnak, nem vetik meg ugyanakkor a műfajokat, a westernt és a horrort sem, és erősen kritizálják a fennálló társadalmi rendet. A vakond indította el az éjféli mozilázként ismert jelenséget és a grindhouse-ként elhíresült, gyakran műfajként emlegetett "filmes szcénát", valósággal tódultak a fiatalok a new yorki 42. utcába, mert valami másra, újra, felforgatóra fenték a fogukat a sok langyos, fáradt hollywoodi filmecske helyett. Pedig A vakond nem is igazi western, bosszúfilm helyett egy megváltástörténet, egy spirituális utazás a lélek sötét legmélyére. Egy nagyon véres utazás.

Szereplők: Alejandro Jodorowsky, Brontis Jodorowsky

IMDB

(1970.)

Bevezetőt és a filmek után beszélgetést tart Szalóki László
(Film-Virage Kulturális Egyesület http://virage.blog.hu/)

 
Koncert 23:00 efZámbó Happy Dead Band  

efZámbó Happy Dead Band


"A Dzsámbó Sztivin Galaxis Önkéntes Sorsszervező Irodájának alkalmazottjai, az Álomi Reményfűző Intézet Igazság-átértékelő Részlegének ügynökei és Biorobot-kutató Időzsonglőrök vagyunk. Na tessék."

Az ef. Zámbó Happy Dead Band egy alternatív rockegyüttes, amit ef Zámbó István képzőművész és zenész, az Álomi Reményfűző Intézet sorskutatója, az egykori A. E. Bizottság nevű együttes tagja alapított.

http://www.efzambo.hu/zenek.htmBővebben...

 
 

 

június 14. (szombat)

 
Egyéb 10:30 Bibliofülke avatás  

Bibliofülke

A Bibliofülke egy nyitott, szabadon használható könyvespolc. Telerakjuk igazán jó olvasnivalóval. A könyveket vedd kölcsön, vagy hagyj ott helyette egy másikat. Használd bátran! Ha valami nem tetszik, vagy tele van a padlás jó könyvekkel, légyszi ide írj: bibliofulke@zazee.hu

http://www.zazee.hu/bibliofulke.php

 
Egyéb 15.00 Lemezbörze  
 

Frissítsd fel lemezgyűjteményed az egykori bolhapiacok helyén.

 
Egyéb 15.30 Gyermekmegőrző - érdekes foglalkozásokkal  
 
Bálnaházfestés, Dísz tér hajtogatás és más érdekes foglalkozások

 
Mozi 16.00 Beszélgetés Szabolcs Péterrel (felvételről)  
 
Minden, amit a Tulipános kútról tudni akartál.

 
Színház 18.00 Menedék / Asylium - a Soltis Lajos Színház előadása  

Asylium

Rendező: Benkő Ágnes

Asylium egy panzió egy képzelt Kelet-Európában, egy képzelt háború utáni időtlenségben...
Asylium egy menedék, mely egyetlen éjszakára menekvést nyújt a külvilág elől, hogy befelé fordulj...
Asylium egy tébolyda, ahol hatalmas játékot játszik a sors egy éjszaka...
Mindegy, hogy a megméretés során könnyűnek találtatsz vagy sem, semmi nem lesz már olyan, mint annak előtte.
Elmenekülhetünk-e önmagunk elől? Elmenekülhetünk-e a szembesülés elől?

Honlap: www.soltisszinhaz.hu

 

Bővebben...

 
Koncert 19.00 Kardos Horváth János  

Kardos Horváth János

A Kaukázus zenekar frontembere egy szál gitárral mutatja be gazdag szerzői munkásságának legjobb dalait.

"Zeneiskolába nem jártam, néha bánom, néha nem, de az általános iskolámban kezdtem el gitározni, méghozzá azért, mert megtetszett, ahogy egy napközis tanár játszik és énekel nekünk. Régi magyar beat-korszakbeli dalokat kezdtem gyakorolni és elég hamar megírtam az első dalaimat, amiket a nővérem kétkazettás magnójára fel is vettem. Bizonyos értelemben magamnak fedeztem fel a többsávos felvételezést - amin a világ a ’60-as években már túlvolt. Korán elkezdtem zenekart szervezni, valamiért nagyon érdekelt ez a világ, pedig érdekes, hogy a mai napig nem tartom természetes közegemnek a színpadot - hála vagy átok, de vannak még bennem drukkok egy-egy fellépés előtt. Szerettem zenekarneveket adni: Gálya, In medias res, Sunny snack bar, Hattyúk tava, Zuzmó, majd Kaukázus, Hahó, K2."

http://www.kardoshorvathjanos.hu/
https://www.facebook.com/KardosHorvathJanosOfficial

Bővebben...

 
Koncert 19.30 Adori Office  

Adori Office


Az Adori Office duót a budapesti énekesnő/dalszerző Kánya Andrea (FusiOn-X, Cinema 11 projekt), és a producer/dalszerző Joó Gábor (Clippenville Orchestra, Tazmán Ördög) hozták létre 2012. augusztusában. A formáció saját meghatározása szerint egyszerű, de izgalmas és dinamikus zenéket készít, melyek leginkább a kísérletező elektronikus-pszichedelikus pop zsánerébe sorolhatóak. Kerényi Ákos ütőssel (Colorstar, Anselmo Crew, Toy Division) kiegészülve lépnek fel.


Bővebben...

 
Mozi 20.00 Roger Corman: The Trip (85’)  

The Trip

Az avantgárdhoz vonzódás a tömegfilmben mindig is elsősorban vizuális természetű volt. A Batman-filmekben Gotham látképe, vagy a horrorfilmek félelmet keltő képei mind egyfajta pszichológiai tartalmat akartak hangsúlyozni a történetet támogatandó. A producerguru Corman filmje is ilyen. A Dennis Hopper nevével fémjelzett, és nem mellesleg Jack Nicholson által írt film igazi exploitation-filmrettenet. A végletekig öncélú és hatásvadász drogfilmnek csak egy célja van, bemutatni, milyen lehet filmnyelvi eszközökkel ábrázolva egy igazi, elszállt "utazás". Remek képekkel, utolérhetetlen hangulattal. Mert ilyen is kell.

Szereplők: Peter Fonda, Susan Strasberg, Dennis Hopper

IMDB

(1967.)

Bevezetőt és a filmek után beszélgetést tart Szalóki László
(Film-Virage Kulturális Egyesület http://virage.blog.hu/)

 
Koncert 21:00 Hangmás  

Hangmás


A  Hangmást  nehéz  elhelyezni  bármilyen  zenei  kategóriába.  Zenéjükben  felfedezhető  a  disco­ electro­punk hármas,  a korai new wave  és  a  garázs­rock is. Első koncertjeiktől kezdve jellemző rájuk, hogy frenetikus zenéjük könnyedén magával ragadja a közönséget.  

A zenekarnak van már  Color Arts-történelme is, korábban nagy sikerrel szerepeltek a 2008-as Micro Color fesztiválon!

Linkek:
www.hangmas.hu
https://www.facebook.com/hangmas

 
Bővebben...

 
Mozi 22.30 Chris Marker: La Jetée (28’)  
             és más rövidfilmek a 20-30-as évek avantgard filmjeiből  

La Jetée


Bevezetőt és a filmek után beszélgetést tart Szalóki László
(Film-Virage Kulturális Egyesület http://virage.blog.hu/)

 
Egyéb 22.20 SustiKKrisztA ruhabemutató  

Sustik Kriszta

Sustik Kriszta ruhatervező Zalaegerszegen született. Nem az a tervező, aki leül, megrajzol valamit és elkészíti. Legtöbb esetben az anyagok, a pillanatnyi érzések ihletik ruháit. Szeret kísérletezni az anyaggal, rusztikus felületek kialakításával. Nem az aktuális divat szerint tervezi ruháit, nem tudatosan követ egy irányt, sokkal ösztönösebben születnek meg a végleges darabok.

http://www.facebook.com/SustiKKrisztA

 


Bővebben...

 
Koncert 22.40 Búcsúkoncert zenekar  

Búcsúkoncert Zenekar


Sámán-punk-élet-művészet! Harminc felett, búcsúkoncert helyett első hangszerérintésre zenekart is alapítottak. A rendkívül termékeny és gazdag szövegvilágú, mégis bulizenét játszó sámán-punk Búcsúkoncert zenekar vezére Cseh András. Igazi felüdítő szórakozás, a közönségnek is!

Link:
www.bucsukoncert.com
https://soundcloud.com/b-cs-koncert-zenekar


Bővebben...