Color Arts Fesztivál

program
résztvevők
helyszín
jegyárak
kapcsolat
galéria
fórum

Landorhegyi fotókör

Mai képözön korunkban fontos feladat hárul erre a műveltségi területre. Fogódzót, eligazodási pontokat kell adni a fiataloknak, hogy ne legyenek fenntartás nélküli, gátlástalan fogyasztói a társadalmunkat elárasztó, expanzív képi kultúrának. Mivel napjainkban a tömegkultúra egyre nagyobb területeket hódít magának a művészetekben, ezért a művészeti nevelést is közelíteni kell a nagy szerepet játszó új médiumok felé.
A TV-ben, a filmen, az újságokban stb. alkalmazott kifejező eszközökkel való megismerkedés a képek fenntartással való fogadására nevel. A képalkotás, az önkifejezés lehetőségének biztosítása, a tehetséggondozás is ezt szolgálja.
E célokat tekintve működik már húsz éve a zalaegerszegi Landorhegyi Általános Iskolában  fotószakkör.
Az eszközök használatának megismerése mellett lehetőséget biztosít, hogy a tanulók országos pályázatokon szerepeljenek, ismerkedjenek fotóeljárásokkal, fotótörténettel.

Szakkörünk- a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének tagjaként- évek óta eredményesen szerepel országos fotópályázatokon, fontos tevékenységi köre az iskolatelevízió készítése.
Az utóbbi öt évben a fotószakkör működését gazdagítja az szegedi Táltos Művészeti Alapképzés fotó- video tanszaka melyet- ugyanúgy, mint az iskolai szakkört- Gedeon Tamás vezet.