Programok Résztvevők Helyszín Jegyárak Kapcsolat Galéria
Color Arts Fesztivál
 

 

ZAZEE Kulturális Egyesület

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 47-51.

e-mail: info@zazee.hu

honlap: zazee.hu

A ZAZEE Kulturális Egyesület 2005 decemberétől működő kulturális csoport. Célunk, hogy korosztálytól független napi találkozási lehetőséget biztosítsunk a kultúrával, elsősorban azokat a művészeti ágakat képviselve, amelyek kisebb popularitással rendelkeznek, így a közönséghez való eljuttatásuk más intézményi keretek között sokkal nehezebben megvalósítható feladat lenne. 

Egyesületünk műfajtól független, adott esetben azene, a költészet, vagy a képzőművészet kerül a fókuszba, de ugyanúgy szerepet biztosítunk a színháznak, a táncnak, a filmnek és még sok minden másnak. 

2006-tól két éven keresztül szerveztük a RégióAktív és öt éven keresztül a Color Arts fesztiválokat. Előbbi zenei rendezvény, mely felvonultatja Zalának és régiójának könnyűzenei szereplőit, utóbbi fókuszában pedig a legkülönbözőbb művészeti ágak sajátságos környezetben történő találkozása áll. 2006 őszén 3 hónapon keresztül tartó koncertsorozatot szerveztünk Zalaegerszeg éttermeiben, sörözőiben, kávéházaiban Kocsmazene Turné címmel. 2009-től Cinema Color néven szabadtéri filmklub sorozatot indítottunk útjára, valamint megvalósítottuk egy könnyűzenei támogatási rendszer alapjait. Rendezvényeink sikerét bizonyítja, hogy minden esemény után újabb és újabb lelkes támogatói mutatkoznak a művészeti ágaknak és azok képviselőinek. 2013-ban hoztuk létre a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíjat, ami fiatal képzőművészek pályán maradását támogatja. 

Egyesületünk tagjai művészek és művészetet pártoló zalaegerszegi fiatalok, akik folyamatos kapcsolatot tartanak a kortárs kultúra vérkeringésével.